Pitkiä aterioita ja somepaastoa – pala lomaa arkeen

Ah, mikä loma!

Vaikka teenkin työtä, josta saan päivittäin kicksejä, teki loma silti tehtävänsä. Reissun kohteena oli tällä kertaa Ranska, tarkemmin Lyon sekä ihana pikkukylä Montalieu.

Puhelimen galleria on täynnä tällaisia otoksia. Nämä vanhat kadut ja kapeat porttikongit ovat nähneet ja kuulleet niin paljon. Mielikuvitus lähtee helposti laukalle. Odotan VR-lasien tuomia mahdollisuuksia matkailuun. Mietipä, kun näillä satoja vuosia vanhoilla kaduilla voisi hetkeksi hypätä menneeseen todellisuuteen. Aika upeaa.

Ei negailua sen enempää, mutta sanotaanko niin, että reissussa tulin pari kertaa kaivanneeksi pohjoismaista tehokkuutta. Turhaudun kassajonoissa, julkisissa liikennevälineissä ja ravintolalaskua odotellessa, varsinkin silloin kun huomaan, että asiat voisi todellakin hoitaa paremmin – tai edes kohteliaammin.

Tehottomuus on hyve ruokapöydässä. Kiireettömyys ja rentous, ne ovat asioita, jotka haluan omaksua ranskalaisesta ruoka- ja syömiskulttuurista. Koko perhe on koolla. Otetaan rauhassa aperitiivit, joiden niiden rinnalla tarjoillaan jotain pientä, mitä nyt sattuu olemaan – pähkinöitä, kirsikkatomaatteja, oman maan retiisejä, sipsejä. Taustalla, ilman stressiä, valmistuu mutkaton ateria, jonka kruunaa jälkkärinä tarjoillut juustot. Nekin sellaisenaan, ilman kummempia kommervenkkejä.

Enemmän tätä arkeen!

Otin loman myös somesta. Ensin tahattomasti, sitten tahallaan. Tiesin, että nettiyhteyttä ei loman aluksi ole. Sunnuntaina pääsin (lue: jouduin) langattomien yhteyksien äärelle. Tein valinnan: someloma saa jatkua.

En avannut viikkoon Facebookia. WhatsAppin yhden ja Instagramin muutaman kerran. Teki hyvää. Kirjoittelen somepaastosta myöhemmin enemmän, mutta varmaa on, että lisään enemmän somevapaata arkeen.

Somessa roikkumisesta vapautuvan ajan käytän vaikkapa niihin kiireettömiin aterioihin.

Kippis! Akut ladattuna kohti työntäyteistä kesää. Lomailla voi arjessakin, tunnin siellä, päivän tuolla. Työt voi ottaa terassille tai rannalle. ”Yrittäjälle kesä on mielentila”, kirjoittaa kolumnissaan Leena Roskala Satakunnan Kansassa. Se on juuri näin, kannattaa lukea. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *